BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ромският катун се завърна в квартал „Дружба“!

Ромският катун в кварталДружба“ 3 се завърна!

Само преди броени дни Dunavmost ви показа на какво са подложени всекидневно живущите в блок 18. Ден след това ромите ги нямаше, а мястото край трафопоста почистено от боклуците, които оставят след себе си, а само на 5 метра от мястото има контейнери за отпадъци.

Днес обаче отчаяна гражданка се свърза с редакцията ни, за да се оплаче от завръщането на мургавите ни събратя, а с тях и нелегалното сметище и вонята на обществена тоалетна.

Затваряме си прозорците, защото се носи воня на тоалетна. Някогашното игрище е превърнато в тоалетна. Имат си килим, възглавница…„, разказва читателката ни.

Ако тези каруци с роми седнат пред Общината, ще се намери институция, която да ги прогони. Но когато става въпрос за кв Дружба 3 в Русе, това е нормално и всички служби нехаят„, пише г-жа Владимирова.

Тя изразява надеждата си, че някоя от институциите в града ще реагира адекватно на проблема и ще се намери трайното му решение. 

Русе и без това е подложен на системно замърсяване на въздуха, няма нужда от още неприятни миризми в най-горещите дни, когато се разчита на прохлада отвън.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!