BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Река Студена е напът да залее моста между селата Караманово и Вардим

Поетапно изпускат водата на язовир „Николово“

Поради проливните дъждове през последните две денонощия на територията на Централна България, река Студена е повишила значително нивото си. Към момента има опасност да залее моста между селата Караманово и Вардим. За сега тя е на 8 см. от критичната точка на преливане до мостовото съоръжение.

Важно е да се отбележи, че тъй като тя не преминава в близост до населени места не представлява заплаха за живота и здравето на хората, съобщиха от областната управа в Русе.

Същевременно язовирНиколово“ също е с повишен обем и е започната операция по неговото поетапно изпускане. Областният управител Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев са в постоянен контакт с всички институции от региона, имащи отношение към ситуацията, която също не представлява заплаха за живота и здравето на хората.

Всички останали язовири в областта разполагат с достатъчно свободен обем.

Припомняме, че нивата на язовирите в региона се следят непрекъснато от ръководството на администрацията и при повишаване риска от преливане на който и да е от тях Областна администрация Русе е в готовност да реагира незабавно.

Няма населени места от област Русе, които да имат проблеми с електрозахранването или водоподаването.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!