BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф.Христо Белоев се срещна с представители на Европейската комисия

Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф.Христо Белоев се е срещнал днес с представителите на Европейската комисия от Директората за изследвания и иновации Петер Хертуич – директор на дирекция „Общи услуги за бизнеса“, Симона Мария Стайку, Йоаннис Сагиас и Сорин Сербан. Това съобщиха от висшето училище.

Четиримата са били основни лектори на състоялия се днес в Русенския университет българо-румънски семинар за изпълнението на „Хоризонт Европа“ – бъдещата рамкова програма на Европейския съюз за изследвания и иновации в периода 2021-2027 година.

Проф. Белоев е представил университета като висше училище, завоювало своето място на силна академична трансгранична структура. Учебното заведение има три филиала – във Видин, Силистра и Разград, а в кратки срокове се очаква и приключването на процедурата по трансформиране на Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“ във филиал на Русенския университет.

Белоев е подчертал, че участието на висшето училище в множество международни организации, на някои от които е и учредител, ръководенето на големи европейски мрежи по програмата „Еразъм+“, а също приемането и изпращането за обучение на голям брой студенти доказват силните позиции на университета и го правят търсен партньор.

Той е обяснил, че висшето училище в Русе има изградени мултидисциплинарни екипи от учени, които да инициират и изпълняват проекти с представители на държавното управление, бизнес институциите и неправителствените организации както в България, така и в международен мащаб.

По време на срещата Петер Хертуич е благодарил на проф.Белоев за отличната организация на форума, като е изразил желанието си да посети Русе и Русенския университет с нови съвместни проекти и инициативи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!