BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протестиращи поискаха оставката на правителството заради мръсния въздух в Русе

С протест пред РИОСВ, русенци подкрепиха петото „Велико народно въстание“ с искания за оставка на правителството и реални действия за решаване на проблема с мръсния въздух на Русе.

Протестиращите се заканиха, че ако до една седмица не видят активност от страна на екоинспекцията, ще организират акции пред фирми потенциални замърсители и отново ще се съберат пред РИОСВ, за да поискат оставката на ръководството, информира Кис 13.

С противогази и плакати с надписи „Спрете геноцида над Русе“ и „Докога ще ни тровите“ протестиращите за пореден път настояха за денонощен мониторинг на предприятията и постоянно видеонаблюдение.

Хората недоволстват, че не виждат институциите да са започнали да действат за решаване на проблема в Русе и искат активност от тяхна страна за установяване на източниците на замърсяване на въздуха.

Русенци не искат само обещания от екоминистъра, а решителни стъпки за справяне с мръсния въздух в града.

Протестиращите настояха от Министерството на околната среда и водите да удвоят броя на служителите на РИОСВ в Русе, за да могат да работят по-ефективно за решаване на проблема с мръсния въздух в града.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!