BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протестиращи блокират Дунав мост на 22 септември

Готви се блокада на движението в района на Дунав мост на 22 септември, когато отбелязваме Диня на независимостта.

Блокадата е обявена в социалните мрежи от гражданско обединение „Будно Русе“, като подкрепа за очаквания протест на същия ден в София.

Организаторите заявяват, че „затруднявайки международния трафик, желаят да предизвикат вниманието и на европейските институции“.

От обединението посочват, че над 1100 русенци са се включили в организираната подписка с искане за оставка на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Ето какво точно пишат в социалната мрежа организаторите на събитието:

„Гражданско обединение „БУДНО РУСЕ“ организира протестно затваряне на Дунав мост на 22.09.2020 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.

Сборен пункт: паркингът на Захарна фабрика от 9:30 до 9:45 ч.

Будни русенци, знаем че виждате как озъбилата се диктатура се е вкопчила във властта и не иска да чуе гласът на стотиците хиляди българи протестиращи по площадите повече от 2 месеца.

Включете се в Протестно Затваряне на Дунав мост.

Спираме движението по този важен международен път, защото искаме затруднявайки международния трафик да предизвикаме вниманието и на европейските институции.

Заедно, тук ще подкрепим голямото събитие в София и по още един начин ще покажем на самозабравилите се управници, че не ги искаме повече, ще им извикаме задружно ОСТАВКА и развеем гордо българското знаме.

Автошествието стартира в 9:45 от паркингът на Захарна фабрика, отправя се към Кръговото на Дунав мост, където ще затворим движението от 10:00 до 16:00 ч.

След това шествието ще се изтегли по определен маршрут по големите русенски булеварди.

В същия ден протестиращи срещу управлението на ГЕРБ ще затворят кръговото движение в град Бяла, като част от нас ще отидат да подкрепят техния протест. Всеки желаещ е добре дошъл с нас и там.

Елате заради СВОБОДАТА и ДОСТОЙНСТВОТО на всички граждани на България! Ще отправим посланията си към управниците, подвластни на мафията и най-вече ще покажем, че не ни е страх.

Ние сме наследници на старо Русчук – вратата на България към Европа, а не наведени роби!!! Нека го заявим ясно!

Имаме подкрепата на граждански организации от цяла България!

Русенци срещу мафията и безобразията!“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!