BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Превърнаха „Арена Русе“ в полева болница

Най-голямата зала в Русе – мултифункционалната „ОЗК Арена Русе“ се превърна във военно-полева болница в учение, координирано от Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

То бе част от подготовката на община Русе за справяне със заразата. В учението участваха 100 военни от поделението в Русе, и формирования от Шумен и Сливен.

Община Русе съдейства за осигуряване на коридор за превозването на леглата от база на „Държавен резерв и военновременни запаси“, съобщи координаторът Спасимир Димитров – директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“.

По време на учението в града пристигнаха 300 легла, които за около три часа бяха подредени както в голямата, така и в по-малките зали на „ОЗК Арена Русе“. 63 от леглата са разпределени в отделни малки помещения и на тях при необходимост ще бъдат лекувани пациенти с по-тежки форми на болестта или такива, на които се налага изолация.

В залата са обособени места за медицинските екипи, определено е място за столова, както и за необходимите санитарни възли.

След като военно-полевата болница бъде напълно готова, тя ще бъде дезинфекцирана, а оборудването ще бъде оставено за съхранение в залата, съобщи oще г-н Димитров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!