BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Превозвачи в община Русе се отказват заради неизгодни междуселищни линии

За последната година и половина от четири фирми, изпълняващи междуселищните курсове между село Басарбово и град Русе, са останали две.

Причината е, че заради липсата на достатъчно пътници честите курсове са икономически неизгодни за превозвачите. Това каза Николай Колев – кмет на Басарбово, което се намира на десетина километра от областния град.

Въпросът е разгледан на състоялата се днес среща между заместник-кмета по комуналните дейности на Русе Димитър Недев и кметове на населените места в общината, информира БТА.

Недев коментира, че след няколко разговора е било намерено решение, което да удовлетвори нуждите както на жителите на Басарбово, така и на превозвача. Заместник-кметът съобщи, че предстои въвеждането на ново експериментално автобусно разписание.

Колев обясни, че е постигнато съгласие от 15 декември т.г. в делничен ден да се изпълняват курсове през 45 минути. При старото разписание автобус е имало през половин час. Това ще бъде експериментално за период от три месеца, като Колев призова всички, които изпитват неудобство от новата транспортна схема, да подават в този период предложения за корекции в разписанието. Той заяви още, че цената на билета няма да се променя и остава 1,40 лева.

Недев обясни, че кметовете на още няколко населени места в общината са споделяли за проблем с междуселищните линии. Жителите на селата се оплаквали, че транспортът е неудобен, а превозвачите – че липсват достатъчно пътници.

Заместник-кметът каза, че за всяко населено място ще се търси индивидуално решение на проблема.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!