BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правят спешен оглед на сградата на Административния съд в Русе

Сградата на Административния съд в Русе на ул.“Цариброд“ ще се обследва заради опасна облицовка.

Спешният оглед, който започна днес, е свързан със състоянието на плочите по фасадата, които са започнали да се отлепят. За да не стане инцидент и да пострада някой от преминаващите по тротоара, цялата сграда е опасана с ленти. Има и множество предупредителни надписи за възможни падащи предмети, предава Русе Медиа.

Сградата е ремонтирана и предадена в експлоатация преди 7 години, когато бе открита лично от премиера Бойко Борисов. За реконструкцията й бяха осигурени 3,8 млн. лева от Министерството на правосъдието. Тъй като вече не е в гаранционен период, ремонтът е грижа на ръководството на Административния съд. За целта са наети вишка и специалисти, които да отстранят опасните плочи, да отбележат тези, които се нуждаят от подмяна, и да изготвят анализ за цялостното състояние на облицовка, улуци и покрив.

Огледът е започнал от днес и ще продължи в следващите няколко дни. След приключването му ще стане ясно колко средства ще са необходими за бъдещия ремонт, който ще бъде извършен през следващата година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!