BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По-малко бебета са се родили в УМБАЛ „Канев“

Екипът на акушеро-гинекологичния комплекс на УМБАЛ „Канев“ отбеляза бабинден

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов поздрави екипа на отделението по гинекология и изказа благодарност на всички за отговорния и денонощен труд. Наред с това заместник областният управител отбеляза, че съгласно данни от доклад на Европейската комисия през последните 8 години в България се наблюдава намаляване на смъртните случаи при живородени деца, съответно от 13,3 на 5,8. Това обстоятелство той определи като показателно за качествената работа и професионалното отношение на медицинските екипи.

„Пожелавам повече щастливи родители на здрави и силни бебета!“ добави още Свилен Иванов.

След като беше спазена традицията с ритуалното измиване на ръцете на началника на отделението д-р Светла Христова, заместник областният управител подари на нея и на най-дългогодишната акушерка Красимира Кръстева кърпа, сапун и букет.

На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, както и изпълнителният директор на болницата инж. Иван Иванов.

Припомняме, че през изминалата година в Акушеро-гинекологичният комплекс на УМБАЛ „Канев“ са се родили общо 1184 бебета, като техният брой е със 143 по-малко от предходната 2018-та. Преобладаващи са били ражданията, извършени чрез цезарово сечение – 611, а по нормален път са били родени 573 деца.

Също така през 2019-та година 22 семейни двойки са се възползвали от възможността да съхранят стволови клетки на децата си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!