BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полиция и КООРС координират камионите на новия тирпаркинг в Русе

Километрична опашка от ТИР-ове се изви преди граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе.

Освен заради засиления трафик на тежкотоварни автомобили, преминаването се бави и от обработката на данни, свързани с противоепидемичните мерки.

Междувременно от Общината пуснаха буферния паркинг за тежкотоварни автомобили на булевард „България“. Максималният капацитет на площадката е 80 камиона. Тя беше изградена от Общината в подходящ участък от булеварда, като целта е да се намалят с близо 2 километра опашките от камиони, чакащи да преминат през граничния пункт, информира Кис 13.

 

За организацията на движението се грижат два екипа на пътна полиция и един на Специализирано звено „КООРС„. Поставени са пътни знаци, указателни табели и маркировка, които да насочват шофьорите към буферния паркинг. Площадката е снабдена със санитарно-хигиенни възли и съдове за отпадък.

В страните от Европа има коридори, които ограничават движението на товарни автомобили, заради усложнената ситуация свързана с COVID-19. Към момента по границата ни с Румъния действат само три гранично-контролно пропускателни пункта, като най-натоварен е този в района на Русе – Гюргево.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!