BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаи в Русе: Ние също заслужаваме достойно заплащане

Мълчалив протест на полицаите за достойно заплащане

Полицаи, пожарникари и служители от тел.112 от Русе, Разград и Велико Търново излязоха на предупредителен мълчалив протест в Русе Те се събраха пред сградата на общината, за да настояват за по-високи възнаграждения.

Недоволството им е срещу решението на правителството, което увеличи заплатите с 30 % на различни институции, работили на първа линия. МВР обаче не е включено в списъка, въпреки ангажиментите на полицаите по КПП-тата през зимата и проверките за спазване на противоепидемичните мерки, предава Русе Медиа.

Полицаи и пожарникари са огорчени от отношението, което се демонстрира към тях. Сред служителите на реда има напрежение, а синдикатите настояват ръководството на МВР да започне преговори.

„Демотивацията у колегите се наблюдава всеки ден, същевременно ние от началото на пандемията сме мобилизирани. Има колеги, които от 5-6 месеца не са имали възможността да излязат и да почиват. Един преуморен служител, който е и неглижиран относно заплащането, не е добре“, коментира един от синдикалните лидери в Русе Венелин Шопов.

Колегата му Иван Димитров е категоричен, че служителите на МВР винаги са били на първа линия, защото това е работата им, и заслужават достойно заплащане.

Служителите от тел.112 са обработили четири пъти повече обаждания по време на пандемията, а в същото време продължават да ползват отпуск само от 20 дни. Те настояват да се върне предишният отпуск от 40 дни. “В момента нас ни третират като служители, работещи на бюро в идеални перфектни условия, без никакъв стрес”, казва синдикалният лидер Димка Банчева.

Предстоят протести и в други градове, а ако исканията не бъдат удовлетворени до 8 ноември, ще има голям национален протест в София.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!