BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Позиция на Енерго Про по казуса в село Иваново

Енерго Про поиска право на отговор във връзка със статията „Служители на Енерго Про – Русе безчинстват по селата“, публикувана от Dunavmost в рубриката „Русенски репортери“.

В нея г-н Маринов твърди, че служители на енергодружеството „режат дървета, които не се намират под проводници от електропреносната мрежа„.

Ето с каква позиция по казуса излязоха от Енерго Про:

Във връзка с публикувана във вашата медия информация за „безчинства на служители“ на ЕНЕРГО-ПРО Русе направихме проверка по случая и бихме искали да направим следното уточнение: на 07.11.2019, при изпълнение на обект от инвестиционната програма на електроразпределителното дружество в село Иваново е извършена подмяна на трансформаторна машина в трафопост в края на селото, извън асфалтов път. За подмяната е използван бордови камион с кран и се е наложило частично кастрене на две дървета извън частни имоти, тъй като достъпът до съоръжението е бил затруднен. Предприетата мярка е част от инвестиционната програма, утвърдена от КЕВР и е задължителна за изпълнение от дружеството и цели сигурност и качество на електрозахранването на жителите в района.  

Обръщаме внимание също, че ЕНЕРГО-ПРО предлага 24-часова връзка с телефонните центрове на дружествата от Групата, обявени на интернет адрес https://www.energo-pro.bg/bg/Kontakti. Информация може да бъде подавана по всички въпроси, касаещи електроразпределението и електроснабдяването в Североизточна България. Това включва и казуси като описания в статията. Компанията винаги посочва денонощен телефон за връзка и при периодичните публикации на новини и уведомления за планирани прекъсвания на електрозахранването в регионални вестници.

Екипът на дирекция Комуникации на ЕНЕРГО-ПРО Варна е винаги на разположение за журналистически запитвания и до момента никога не е отказвана информация. Разчитаме в бъдеще да се обръщате към нас и да търсите и нашата гледна точка по всякакви казуси, свързани с доставката и разпределението на електроенергия.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!