BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пожар избухна в апартамент в Русе

Пожар в апартамент на третия етаж избухна тази вечер в блок „Будапеща“ в жк „Здравец Изток“ в Русе.

Огънят е обхванал двустайното жилище, където под наем живее младо момиче. Тя е приютила при себе си майка си заедно с останалите си трима братя и сестри, най-малкият от които е на 3 години.

Майката е била с по-малките деца в едната стая, когато е усетила дим от съседното помещение. 3-годишното момченце, което страда от астма, е започнало да се задушава и семейството веднага е напуснало жилището. Минути по-късно са тръгнали пламъците. За щастие детето е добре, а за него са се погрижили роднини. Останалите обитатели на апартамента също не са пострадали, но са останали буквално само с дрехите на гърба си, предаде Русе Медиа.

На място са били изпратени два противопожарни автомобила, както и линейка на „Спешна помощ“. Огънят е бил потушен, като от апартамента е била извадена и газова бутилка. По думите на семейството в момента на пожара не е работил електрически уред. Те са се отоплявали с вентилаторна печка, но тя не е била включена. Стаята, откъдето е тръгнал пожарът, е напълно унищожена, другата също вече не става за обитаване. Семейството ще се приюти временно при роднини.

Съседи бяха притеснени, защото при потушаването на огъня са пострадали и техните апартаменти. Някои са правили ремонти наскоро, а сега ще трябва да отстраняват щетите.

Предстои пожарната да направи оглед на мястото на инцидента, за да установи причините за пожара.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!