BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пожар в магазин в центъра на Русе

Пламъци в кулинарен магазин в центъра на Русе вдигнаха на крак два екипа на пожарната тази сутрин.

В началото на работния ден, при приготвяне на храната, помещенията са се изпълнили с дим и в коминното тяло е започнал пожар. Изплашените служители са подали сигнал на тел.112, а до пристигането на огнеборците са се опитали да потушат пламъците със собствени пожарогасители, предава Русе Медиа.

В магазина на бул.“Цар Освободител“ са били изпратени полиция и два екипа на пожарната. На огнеборците им трябваше близо час, за да овладеят напълно ситуацията. Причината е, че сервизните помещения се намират на трудно достъпно място отзад и се наложи да се разпънат няколко стълби, за да се достигне дотам и да се направи оглед.

По първоначална информация причината е техническа неизправност в аспирацията, която в комбинация с отложените мазнини от коминното тяло е причинила запалването. От пожарната за пореден път призовават да се чистят комините, тъй като най-вече през зимния сезон редовно се стига до задимяване или запалване. Тъй като много от домакинствата включват там кухненските аспиратори, се натрупват мазнини от готвенето и се стига до намесата на огнеборците.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!