BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пиян русенец обяснява на ошашавена шофьорка как се пускат фаровете

Бързо производство е образувано срещу водач, установен да управлява под въздействие на алкохол в Русе

На 5 октомври около 17:30 ч. екип на Второ РУ е бил изпратен на сигнал за възникнала конфликтна ситуация между водачи на автомобили в района на бул. „Тутракан“ в Русе. При пристигане на място униформените са установили кола с марка „Дачия“, управлявана от 47-годишна жена и друг автомобил с марка „Фолксваген“ с водач на 57 г., да се карат. 

В хода на разговорите се е изяснило, че водачът бил препречил с колата си пътя на жената, за да ѝ каже да си пусне фаровете, като контакт между двете превозни средства не е имало. Заради съмнение за употреба на алкохол от 57-годишният мъж е бил изпратен и екип на пътна полиция, като при извършена проба техническото средство е отчело положителен резултат от 1,66 на хиляда в издишания въздух.

Във връзка с констатираното мъжът е бил задържан и конвоиран до болница „Канев“, където е дал кръвна проба за изследване. Анализът на пробата е установил съдържание на алкохол от 1,67 промила. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!