BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пет са новите случаи на COVID-19 в Област Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе са констатирани пет нови случая на коронавирус през последното денонощие.

От тях трима са хоспитализирани, а останалите двама са на домашно лечение, съобщават от Областна администрация Русе.

Всички те са в стабилно състояние, като настанените за изминалите 24-часа на болнично лечение се намират в Университетска болница „Канев“. Става дума за две жени на 65 и 66 години съответно от гр. Русе и гр. Борово, както и за мъж на 65-годишна възраст също от гр. Русе. Всички те са в стабилно състояние и със сходна симптоматика, изразяваща се предимно в повишена телесна температура, отпадналост и болки в гърлото. Единствено при 66-годишната жена от гр. Борово има данни за бронхопневмония, като тя е и с придружаващо онкологично заболяване.

Двете лица, които са на домашна изолация са мъж на 20-годишна възраст и жена на 18 години.

Няма установена епидемиологична връзка между случаите, както и с предходни такива. Продължава провеждането на епидемиологичните проучвания.

Важно е да се отбележи, че в Единния информационен портал относно разпространението на коронавируса за област Русе са отбелязани 7 нови случая, но на практика от областта са 5, другите два са при хора, родом от Русе, но неживеещи тук.

Така общият брой на диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта стана 61, като от тях активни са 41. Понастоящем на домашно лечение са намират 26 души, а други 15 са хоспитализирани. Разпределението на активните случаи по населен места от региона е както следва – 37 от гр. Русе и по един от градовете Борово и Бяла, а също и по един от селата Щръклево и Кацелово. Друг факт, който трябва да бъде отчетен е и, че броят на излекуваните от коронавирус от област Русе вече е 20.

От РЗИ информират още, че резултатите от PCR-изследванията за COVID-19 на 40 души от екипа на ФК „Дунав” Русе са отрицателни. Те са изследвани по повод на контакт с двамата футболисти, чийто положителни проби бяха съобщени на 9-ти юли.

Интересен е и фактът, че от активните случаи 39% са мъжете, а жените са 61%, което като бройка означава съответно 16 и 25. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 36 са жените, а мъжете са 25, което в проценти е респективно 59% и 41%.

Вчера от УМБАЛ „Медика Русе“ са изписани трима пациенти от село Ясеновец съответно двама мъже на 58 и 59 години, както и жена на 57-годишна възраст. Същевременно от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ е изписана 36-годишна пациентка от село Вазово.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 659, а за други 5989 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6648.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!