BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пенчо Милков: Към този момент няма нужда от вечерен час

В Русе през седмицата беше установен случай на коронавирус.

Дунавският град е един от четирите в страната, където бе изградена полева болница. Имат ли готовност здравните заведения да лекуват пациенти с коронавирус? Какъв е контролът по граничните пунктове?

От тази сутрин е ясно, че в града вече има и втори случай на COVID-19. Мъжът, който е на 21 години и се е завърнал от Англия е проявил самодисциплина, но днес е дал положителна проба.

До този момент 5 души са нарушили карантината си и има образувани производства по тези сигнали. Мисля, че все пак хората осъзнаха какъв е редът и какви са нужните действия от тяхна страна. В масовия случай те разбират и спазват инструкциите на органите на реда и Националния оперативен щаб“, заяви кметът на града Пенчо Милков пред камерата на NOVA.

Община Русе с пределни сили охранява всички квартали в равна степен. Няма необходимост за специално внимание на определени зони. Считам, че към този момент няма нужда от вечерен час. Излишно е да залагаш такава норма при положение, че хората не са по улиците вечер“, добавя той.

По думите на Милков, изградената полева болница има 300 легла, които могат да бъдат въведение в експлоатация при нужда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!