BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пенчо Милков: Вярвам, че хората трябва да остават в Русе дори когато е тежко!

Провокирах ги. Стана невероятна среща.

„От вас зависи бъдещето на този град. Желанието за непрекъснато личностно развитие не е егоизъм и има смисъл само, ако виждате, как големите Ваши лични качества помагат на всички, на цялото общество“.

Това казах на членовете на Младежки парламент Русе. Днес бях гост-лектор на ежегодната академия за младежки лидери, в която срещнах невероятни мотивирани и мислещи млади хора. Първо им показах кратък видеоклип. В него техни връстници отговаряха на въпроса защо няма да продължат образованието си в Русе и споделят впечатленията си, че градът не им предлага достойна реализация.

После им казах, че:

„Обичта към родния град е и отговорност. Вярвам, че хората трябва да остават тук дори когато е тежко. Също като предците ни, връщали се от гурбет, за да дават всичко от себе си и да успяват тук в България.“

Разказах им за българските радиоапарати ТУЛАН – съкращение на – трудът и упоритостта лансират активен напредък – направени от двама братя, завършили в Германия и върнали се в България през 30-те години на 20 век.

Обясних им, че всеки трябва да възпита у себе си чувството на обществена ангажираност, а с различните си доброволчески инициативи Младежкият парламент им дава именно тази възможност. Силата на хора заедно е много повече от сбора на силите на отделните хора.

„Грешката на моето поколение бе, че си тръгнахме и търсихме нещо далеч от Родината. Но аз вярвам в младите хора, защото вие сте по-добри, по-обичащи и по-адаптивни от нас“, им казах накрая.

Академията за младежки лидери се провежда по програмата за младежки дейности на Община Русе от 16 до 18 октомври в с. Нисово и е организирана от Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе.

Пенчо Милков

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!