BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още един мъж загуби битката с коронавируса в Русе

Оздравелите са 14 пъти повече от новозаразените в областта

В първия ден от новата 2021 година отново оздравелите са повече от заразените с COVID-19. Този път разликата е малко над 14 пъти.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 8 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 116. 6 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе, а останалите два случая са от Ценово. В населените места от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново и Сливо поле няма новозаболели. Необходимо е да се отбележи, че броят на новите случаи е на база по-малко направени лабораторни изследвания през изминалия почивен ден както в страната, така и в областта. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7296, а излекуваните 6073. Активните случаи са 852. По последни данни към момента общо 222-ма души се намират на болнично лечение в региона, като 28 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с доказан COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 371, като те са на възраст между 27 и 98 години. 225 от тях са мъже, а останалите 146 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе e на седмо място по заболеваемост в страната заедно с областите Кюстендил и Ловеч. След Русенско се нареждат областите Сливен със 7 новозаразени, както и Перник, и Ямбол с по 6 нови случая. Без нови случаи за последното денонощие са областите Велико Търново, Пазарджик и Перник.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!