BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отново се изливат цветни води в река Русенски Лом, мирише на ацетон

Отново се изливат цветни води в река Русенски Лом, придружени със зловоние

Хората от квартала се оплакват, че всяка вечер около полунощ въздухът се насища с миризма на ацетон, която се разсейва чак на сутринта. Затова стоят със затворени прозорци, разкрива Русе Медиа. Работещите във фирмите в Западна промишлена зона също споделят, че сутрин не могат да проветрят заради миризмата. Съмненията на всички са, че източникът е предприятие, което се занимава с производство на бои.

Само за последните три дни водата смени няколко цвята – тъмночервена, синкава и млечнобяла, видя Русе Медиа. Именно заради разнообразието от цветове и нюанси жителите в района не вярват, че реката се замърсява от фирма-производител на кори за яйца.

От екоинспекцията и ВиК на няколко пъти правиха проверки през последната година, но въпреки предписанията, дадени на различни производства, проблемът все още не е решен. Река Русенски Лом продължава да приема цветни отпадни води от Западна промишлена зона, а хората да дишат въздух, който е с миризмата на химикали.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!