BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отворете очите си за тромбозата!

На 13 октомври се отбелязва Световния ден на тромбозата

Във връзка с това лекарите от Отделение Съдова хирургия на Университетска болница „Канев“ ще извършват безплатни прегледи

Поради мерките свързани с епидемията от коронавирус, консултациите ще се проведат на 13 октомври /вторник/, от 09:00 до 16.00 часа, в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на Голямата болница.

Световният ден на тромбозата започва да се отбелязва през 2014 година, а целта е да се даде повече гласност и яснота върху това доста често пренебрегвано състояние. Датата 13 октомври е избрана, защото това е рождената дата на Рудолф Вирхов, немски лекар, патолог и антрополог, който разработва концепцията за тромбозата.

Тази година мотото на кампанията е „Отворете очите си за тромбозата!“ Идеята е да обърнем внимание на знаците, симптомите и рисковите фактори на тромбозата.

Тромбозата може да се появи при всеки един от нас, но най-често ние не обръщаме внимание на симптомите, а те могат да доведат до много сериозни здравословни проблеми.

Слоганът на кампанията тази година е #EYESOPENTOTHROMBOSIS!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!