BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окръжен съд – Русе получи благодарствено писмо от Румен Радев

Благодарствено писмо и грамота от Президента по повод инициативата на Окръжен съдРусе за подпомагане на „Българската Коледа“.

Една година след благотворителната инициатива на Окръжен съдРусе по повод 140-тата годишнина от създаването на Русенския съд се получи грамота от Президента Румен Радев, благодарствено писмо, подписано от Главния секретар на Президента на Република България г-н Димитър Стоянов и Резултати, постигнати от шестнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 2018/2019.

В последните три месеца на 2018 година Окръжен съдРусе реализира мащабно мероприятие, като бяха поканени русенските ученици и студенти да предоставят свои картини, рисунки, макети, колажи и други творби по тяхно виждане. Всички произведения бяха изкупени от магистрати, служители и граждани, а парите от продажбите бяха пускани в специално поставени за целта дарителски кутии. След официалното закриване на изложбата комисия от Окръжен съдРусе отвори дарителските кутии и събраната в тях сума в размер на 2054,50 лв. беше преведена по сметката на „Българската Коледа“.

Получените благодарствено писмо и грамота от Президента на Република България ни дават повод отново да благодарим на всички ученици и студенти, отделили от времето си за изработване на творбите, на всеки магистрат, служител и гражданин, закупил експонат от благотворителната изложба и дарил средства за каузата. Благодарим за проявената щедрост, съпричастност и състрадателност към децата с увреждания. Оставаме с надежда, че всеки ще се включи и в тазгодишното издание на „Българската Коледа“, за да има повече спасени деца, повече детски усмивки и повече спокойствие в много български семейства.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!