BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новоизбрания Общински съвет в Русе заседава за първи път

Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Русе за мандат 2019 – 2023 година.

„Поздравявам ви за постигнатия успех! Вие получихте подкрепата на жителите на общината, които оцениха вашите програми и предизборни обещания. Сега е време да оправдаете оказаното ви доверие, да подходите с професионализъм и отговорност при решаването на всеки казус, започвайки с най-неотложните задачи, а именно тези свързани с екологията, инфраструктурата, транспорта, проблемите на малките населени места, крайните квартали и др.! Но най-важното, което трябва да постигнете е да създадете такива условия за висок жизнен стандарт и за високо качество на живот, които да върнат русенци в нашата община! Изпълнявайки високите цели, които сте си поставили, Ви пожелавам, докато обичате Русе и работите за него, да бъдете обединени, защото само така ще бъдете пример за идните поколения, такъв какъвто са за нас Петър Винаров, Кирил Старцев, Силаги и много други! Следвайте техния пример, защото те успяха да променят хода на историята!“ заяви Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове.

Също така той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Николай Братованов, както и на неговия екип за успешно проведените местните избори и допълни, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

Веднага след това досегашният кмет Пламен Стоилов предаде символите на общината на новоизбрания за кмет Пенчо Милков.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Тодор Койнов.

По повод тържествената церемония беше отслужен молебен от свещеници от Русенската Света Митрополия.

В местния парламент влизат общо 51 общински съветници, като 15 са от ПП ГЕРБ, 14 от местна коалиция БСП за България, 8 от местна коалиция ВМРО – БНД, 4-ма от Съюза на демократичните сили, 3-ма от Демократична България – Обединение, по 2-ма от ПП Атака и ПП ДПС и съответно по 1 от Българска социалдемократическа партия, ПП Възраждане и местна коалиция Заедно за промяна /Български демократичен център/.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!