BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новият кмет на Кацелово е озадачен от оспорването на избора му

Загубил кандидат за кмет на русенското село Кацелово оспорва изборните резултати и иска касиране на вота.

Гина Стефанова от ГЕРБ е подала жалба в Административния съд в Русе и настоява изборът за кмет да бъде обявен за недействителен.

Жената твърди, че по време на вота е имало множество нарушения, както и недостоверно отчитане и манипулиране на резултатите, предава БНТ.

На балотажа в русенското Кацелово един срещу друг застават Гина Стефанова от ГЕРБ и Владимир Витанов от СДС. След края на гласуването в нощта на вота разликата между тях се оказва едва 8 гласа.

Николай Братованов, адвокат на загубилия кандидат: При наличието на тази разлика от 8 гласа и 12 са бюлетините, които са обявени за недействителни, за нас възниква едно съмнение, че част от тези недействителни бюлетини, може би погрешно са счетени за такива.

Другият кандидат Владимир Витанов, който вече е положил клетва като кмет, е озадачен от случилото се.

Владимир Витанов, кмет на с. Кацелово: В нощта на изборите тя също дойде и ме поздрави. Нямаше никакви възражения по провеждането на изборите, по резултата.

Хората в селото казват, че разликата между двамата и на първия тур, и на балотажа, била малка и това подхранва съмнения.

От Общинската избирателна комисия в Две Могили стоят зад решението си и са готови да го отстояват пред съда.

Анелия Петрова, председател на ОИК Две Могили: Вярвам, че всеки един кандидат има право на мнение как са протекли изборите.

Делото за касиране на изборите в Кацелово е насрочено за четвъртък в Административния съд в Русе. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!