BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Не се предвиждат извънредни мерки за коронавируса в Русе

Община Русе е обсъдила мерки за реакция при евентуално разпространение на коронавирус, съобщават от местната управа

По време на състояла се днес среща директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Русе д-р Маргарита Николова е заявила, че място за тревога на този етап няма.

Със заповед на министъра на здравеопазването са определени превантивни мерки, с които са запознати всички болнични заведения в общината, както и общопрактикуващите лекари. Служители на РЗИ в Русе дават денонощни дежурства на ГКПП „Дунав мост“ от вчера. Те проследяват пристигащите пътници от засегнатите държави като Китай, Италия, Тайланд. Измерва им се телесната температура безконтактно, предоставят се и анкетни карти за попълване.

От кметството информират, че до момента към общината не са сведени предписания за допълнителни мерки по отношение на извънредна дезинфекция или завишен входно-пропускателен режим. Не се налага и отмяна на планирани обществени мероприятия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!