BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Не е ясно дали ученикът от Русе се е самоубил

Момчето е починало в линейката на път за болницата от множеството травми.

Всяка сутрин деветокласникът идвал първи в училище. Днес също. Минути по-късно обаче е открит в безпомощно състояние в задния двор на гимназията. Вещите му останали в класната стая, предаде БНТ.

Момчето е починало в линейката на път за болницата от множеството травми. В Английската гимназия е от началото на учебната година. Бил е с отличен успех.

Маргарита Янакиева, директор на АГ „Гео Милев“ – Русе: Семейството е нормално. Грижовни родители. Не е създавало детето досега проблеми. Няма свидетели. Предполага се, че към момента на инцидента в стаята е нямало друг ученик. Със сигурност е шок за децата, това са неща, които не се случват в училище всеки ден.

Заради инцидента днес психолози разговаряха с учениците в гимназията, а по-късно те бяха освободени от занятия.

Диана Иванова – родител: Трябваше да си прибираме децата от училище. Но напрежението се чувства още от вратата.

По информация на наши източници момчето е правило опит за самоубийство преди години.

Венета Венкова – психолог: Загубата е тежка и подобава да се отнесем с необходимото уважение към това, към близките, към семейството. Мисля си за това дали дълбока болка, страдание, могат да породят такъв акт на действие, мисля си дали те са били в границата на разумното и на това дали се преценява ситуацията.

Работата на психолозите с учениците ще продължи. А ръководството на учебното заведение обмисля да обезопаси допълнително прозорците на сградата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!