BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Монтюпе“ публикува онлайн измервания на замърсители на въздуха

Какво е нивото на различните замърсители на въздуха, които генерира производството на „Монтюпе“, може да се проследи ежедневно онлайн чрез сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Това стана ясно от прессъобщение на екоинспекцията в Русе.   

Данните от собствения непрекъснат мониторинг на специфични органични вещества на „Монтюпе“ ЕООД са публични. Линк към платформа на дружеството е свързан с интернет  страницата на екоинспекцията.

Монтирането на пункт за собствен мониторинг на специфична органика, определена на база анализ на използваните в производството химични вещества, е част от изпълнението на инвестиционната програма на дружеството. Това изискване към оператора е задължително условие в издаденото ново комплексно разрешително.  

В пункта се измерват фенол, толуол, бензен, ксилен, орто и пара крезол, нафтален, както  и метеорологични показатели от района площадката.

Линк към платформата на „Монтюпе“ ЕООД

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!