BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Много под очаквания брой първокласници са се записали досега в русенските училища

Общо 1436 деца са били родени в община Русе през 2012 г. по данни на ГРАО. Те трябва да прекрачат за първи път училищния праг на 16 септември т.г., но до днес в русенските училища са се записали 1003 първокласници, коментира началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ в крайдунавския град Росица Георгиева.

Тя заяви, че точният им брой ще бъде известен на първия учебен ден. Той обаче със сигурност ще е много по-малък от 1436 деца.

„За мен е притеснително това движение на децата – от раждането до постъпването в първи клас“, каза Георгиева и коментира, че по всяка вероятност родителите с децата си са напуснали града. Тя обясни, че 17 училища извършват прием на първокласници в община Русе.

„Ако наистина и към 16 септември т.г. тези 1436 деца не се запишат на територията на общината, това означава, че ще сме с 21 паралелки по-малко, отколкото сме можели да направим“, обясни Георгиева. Тя каза още, че има свободни места за учители, но по думите й те ще бъдат заети до първия учебен ден. Търсят се детски и начални учители, по природни науки, по английски език, по физическо възпитание и спорт, а също и по философия.

/Източник – БТА/ сн. Архив

Сподели:

Източник: Rousse.Info

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!