BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Медицинската сестра ще преглежда учениците на входа на МГ „Баба Тонка“

Математическа гимназия “Баба Тонка” е взела всички мерки за ограничаване на заразата, след като бе установен случай на КОВИД-19 при ученик от училището, съобщи директорът на МГ-Русе Галина Бобева.

В свое становище тя обясни още, че личният лекар на 16-годишното момче е информирал РЗИ-Русе, а в училището е разпоредено да се извърши пълна дезинфекция, информира Русе Медиа.

Създадена е незабавно организация за обучение в електронна среда от разстояние на учениците от съответния клас, които ще бъдат в 14-дневна карантина под надзора на РЗИ. Проведен е бил отново инструктаж на персонала и учителите за спазване на противоепидемиологичните мерки в гимназията.

Разпоредено е на медицинската сестра да дежури на входа при влизане на учениците в училище и да наблюдава за симптоматика. При възникнали съмнения се измерва температурата и учениците се насочват към личния лекар, уведомяват се и родителите. В МГ има поставени дезинфектанти на всички ключови места, класни стаи, кабинети и санитарни помещения. Апелираме родителите да не допускат ученици с грипоподобни симптоми в училище.

Вярваме, че всички заедно – ученици, учители, родители, ще се справим с предизвикателствата на подобни ситуации”, заяви още директорът Галина Бобева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!