BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МВР задържа трафиканти на жени в Русе

Случаят се разследва от ОДМВРРусе под надзора на Русенската районна прокуратура

Разследването е стартирало след подаден в ГДБОП и проведени оперативни действия по случая. При съвместните действия на служители от ОДМВРРусе, ГДБОП в Русе и Враца и служители на други областни дирекции, в хода на операцията в град Русе са  установени две от жертвите на трафика с цел сексуална експлоатация – на 19 и 22 години, държани против волята им на адрес в областния град.

В рамките на акцията е задържана 27-годишна от Монтана, чиято роля била да набира момичета за осъществяването на престъпната дейност. Малко по-късно е задържан и 31-годишният ѝ съучастник от Враца. Извършени са претърсвания в домовете на двамата задържани. Според първоначалните данни набираните от тях момичета са били транспортирани в различни градове в страната, а престъпната им дейност  е започнала в средата на месец юли миналата година.

На двамата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под  стража“. По случая е образувано досъдебно производство, по описа на Първо РУ – Русе, за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.6 вр. ал.1 вр. чл.20, ал.1 от НК. 

Разследването продължава под надзора на Русенска районна прокуратура.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!