BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мариан Антонов оглави Общинския съвет в Бяла

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов откри първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Бяла за мандат 2019 – 2023 година.

„Вярвам, че в следващите 4 години ще работите в полза на хората, оправдавайки техния избор и превръщайки община Бяла в още по-добро място за живот! Отстоявайте интересите на гражданите и утвърждавайте компетентното и ефективно местно самоуправление! Помнете, че всичко, което правите в настоящия момент е въпрос не само на личен избор, но и на волята на обществото! Бъдете честни и почетени! Бъдете достойни управници и си спомняйте завещаните от предците ни ценности! Успешна и ползотворна работа! На добър час!“ заяви Свилен Иванов пред новоизбраните общински съветници и кметове.

Също така той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Антоанета Минкова, както и на нейния екип за успешно произведените местните избори и допълни, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

Веднага след това временно изпълняващия длъжността кмет Атанас Ангелов предаде символите на общината на преизбрания за кмет Димитър Славов.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Иванка Маринова.

В местния парламент влизат общо 17 общински съветници, като 12 от тях са от ПП ГЕРБ, 3-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ и 2-ма от ПП ДПС.

След проведено гласуване за председател на Общинския съвет беше преизбран Мариан Антонов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!