BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Къде е забранен ловът на дива свиня в Русенско?

Около 40 диви свине са отстреляни в Русенско от началото на ловния сезон. От всички животни са взети проби, които са изпратени за изследване за наличието на африканска чума.

Това стана ясно на постоянната междуведомствена епизоотична комисия, която се проведе днес в Русе. Добрата новина е, че за поредна седмица не е регистриран нито един случай на заболяването при домашни и диви прасета, информира Кис 13.

Mеждувременно в свинекомплекса в село Голямо Враново тече заключителната дезинфекция на обекта. За да може обаче да се зареди отново с животни, трябва да се изчакат новите правила за репопулация, заявиха от Областната дирекция по безопасност на храните.

Паралелно с това, съгласно график, се извършват проверки за укрити или наново закупени животни в дворовете на стопаните, които са декларирали, че са умъртвили прасетата си и в рамките на една година няма да отглеждат нови.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!