BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Крадецът на икони остава за постоянно в ареста

Състав на Окръжен съдРусе потвърди като законосъобразна определената от Районен съд – Бяла мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 49-годишния многократно осъждан П. П.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че за периода 01.11.2019 г. – 03.11.2019 г., в село Пепелина, област Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот, чрез използване на МПС и техническо средство, отнел 20 бр. икони и сумата от 125 лева от владението на Русенска митрополия.

Въззивната инстанция сподели основанията на Районен съд – Бяла, че са налице кумулативно изискуемите законови предпоставки за определяне на първоначалния арест. Те се основават на анализа на събраните материали и доказателства по делото, които водят съда до обосновано предположение, че П. П. е автор на деянието. Според съда опасността да се укрие и извърши друго престъпление се извежда освен от предходните му осъждания и липсата на трудов договор, а така също и от справката за образувани досъдебни производства, от която става ясно, че срещу него се водят няколко преписки за извършени и други кражби на икони, данни за които могат да се изведат пряко и от обясненията на обвиняемия.    

Определението на Окръжен съдРусе, с което се потвърждава взетата по отношение на П. П. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!