BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Комисията по Законност, обществен ред и сигурност заседава извънредно

Комисията по Законност, обществен ред и сигурност заседава извънредно преди Общинската сесия

В навечерието на 13-ото заседание на Общински съвет – Русе комисията по Законност, обществен ред и сигурност заседава извънредно.

Това се наложи, след като на редовното си заседание на 15 октомври 2020 г., общинските съветници разгледаха жалба от предприятията, извършващи своята дейност в Дунавската индустриална зона  „Тегра“ – бившето КТМ, както е познато на русенци.

Жалбата е подадена на 14 октомври – само ден преди заседанието на комисията, поради което общинските съветници нямаха физическото време да реагират и да се запознаят подробно с целия материал за градоустройствения план на Община Русе.

На извънредната среща присъстваха и експерти от еко-сдружение „Дунавски регион“ гр. Мартен с председател Владислав Маринов, както и кметът на Мартен – Димо Тонев.

Тяхното желание е зоната да бъде предимно производствена.

От другата страна присъстваха юристи, представляващи „Булмаркет ДМ“ ЕООД, настояващи зоната да бъде чисто производствена.

Комисията по Законност, обществен ред и сигурност с председател Елеонора Николова изслуша внимателно всички страни, като изслуша и становището на общинска администрация, и дискутира повече от час.

В края на заседанието общинските съветници НЕ приеха точката, като гласуваха с три гласа ЗА, три ПРОТИВ и един ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ.

Дискусията ще продължи на 13-ото заседание на Общинския съвет утре, 22 октомври, в Пленарната зала на Община Русе от 9:00 часа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!