BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Колко още ученици трябва да се разболеят докато вземете адекватни мерки?!

Гневно писмо пристигна на служебния мейл на Dunavmost.com, в което майка се заканва, че ще откаже да пусне сина си на училище заради трети случай на КОВИД-19 в училището. Ето какво пише русенката:

„Изключително възмутена съм от неадекватните мерки, които се предприемат от т.нар Щаб в Русе! Трети случай на заразен с КОВИД-19 има в нашето училище, което означава, че е въпрос на време да пламнат всички класове. Само за три дни, три случая. От ръководството на учебното заведение ни уверяват, че от РУО имало заповед, в която оттук до края на пандемията, децата ще стоят с маски в часовете. 

Първо, няма научно доказателство, че маските  НАИСТИНА предпазват от заразяване. Те намаляват разпространението на вируса, но в никакъв случай не могат да опазят когото и да било от заразата. Така че това изобщо не е решение на проблема. 

Второ, учениците били разпределени в класни стаи. Ами по коридорите, всяко междучасие и в лафката или тоалетните помещения – как ще ограничите движението на децата?! Никак. Просто е ясно, че ще се заразяват едно друго само докато се разминат.

Трето, учителите са изложени на още по-голям риск, тъй като те влизат в различни паралелки, при всички класове. 

Изводи:

– Не ви интересува здравето на децата. Защото нито маските ,нито ограничението в класните стаи ще предпази учениците от предаване на заразата. Прости симулирате дейност и уж вземане на решения.

– Не ви интересува здравето на учителите. Защото те реално всеки момент могат да се заразят и в един момент просто да няма кой да преподава. Няма да говоря за помощния училищен персонал, който е изложен на същата опасност. 

– Не ви интересуват семействата и близките на децата и учителите. Защото те се връщат в къщи и всички – от родители, през братя и сестри, до баби и дядовци – всички сме контактни! Целият град ли ще поставите под карантина?

Това, което трябва да се направи, е съвсем просто решение – дистанционно обучение. Защото само така може да се ограничи инфекцията. Дистанция! Това е! Толкова ли ви е трудно да го осъзнаете, госпожи и господа от Щаба?

И какво ще стане, ако спра детето си от училище по мое решение?“
 

Димитрина Великова, гр.Русе

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!