BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Колапс на таксиметровия бранш в Русе

Спад от 60% на таксиметровата дейност в Русе

Основан причина за колапса на таксиметровия бранш се оказват затворените барове и заведения заради COVID-19.

Борислав кара такси от три години. Той казва, че започнал по своя инициатива най-вече заради предимствата на професията, които тя му дава.

„Като положителни страни бих казал, че нямаш точно определен часови пояс когато да работиш, нямаш шеф на главата си и е свободна професия„, казва Борислав, предаде телевизия ТВН.

Основан причина за колапса на таксиметровия бранш се оказват затворените барове и заведения, тогава потокът от хора е най-голям.

„Ако преди за една смяна съм изкарвал 100 лева тотал, сега изкарвам 30-35 лева. Почвам да се замислям как ще успявам да си плащам сметките и разходите“, оплаква се таксиметровия шофьор.

В една от русенските таксиметрови фирми работят повече от 300 души, а техният управител е намери компромисен вариант, за да няма освободени от работа.

„Поради спадналия обем на работа в момента сме разделили на два отбора – на четни и нечетни номера. В четни дати работят четните, в нечетни работят нечетните, за да може солидарно да поемем кризата и да разпределим доходите“, каза Даниел Донев – управител на таксиметрова фирма в Русе.

Всички правила за опазването на водачи и пътници се спазват – шофьорите са с маски, а колите се дезинфекцират непрекъснато. И въпреки това, страхът и притесненията на клиентите остават.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!