BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кой замърсява река Русенски Лом и отровни ли са водите?

За пореден път през последната година и в поредната цветова гама се оцветиха водите на река Русенски Лом

От тръба в западната промишлена зона на Русе, през последните дни изтича вода в сиво, бял или жълт цвят.

Ясен ли е замърсителят, има ли опасност за екосистемата, пита NOVA.

През последната година е имало няколко сигнала от живущите в квартала. Това което тревожи хората в последните дни е не само цветът на реката, но и миризмата.

„Става дума за води, които наистина миришат ужасно. Може да се усети дори на улицата, няма и риба”, казват жители на Русе.

Представители на РИОСВ – Русе казват, че опасност за екосистемата няма. Превишения на нормите не били установени. Нямало и сигнали за умряла риба и растителност в зоната.

„Проверките са стартирали преди година. Навсякъде където е възможно сме направили проверки. Големите производители имат пречиствателни съоръжения, но това не означава, че те не си позволяват своеволия. Има издадени актове, а проверките продължават”, обясни началникът на отдел „Контрол на околната среда” в РИОСВ – Русе – инж. Христо Милков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!