BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кои са братя Бобокови – арестуваните заради аферата с боклука

Братята Атанас и Пламен Бобокови се появяват в класациите за най-богатите българи

От търговия с масла и акумулатори, ресторант и винарска къща до колекциониране на антични предмети. Това е само част от визитката на задържаните от прокуратурата заради аферата с боклука братя Атанас и Пламен Бобокови.

В медийното пространство братята Атанас и Пламен Бобокови се появяват в класациите за най-богатите българи, информира bTV.

Според системата за фирмено разузнаване ДАКСИ Атанас Бобоков участва в управлението на 22 фирми и е собственик на 10. Брат му Пламен притежава 7 фирми и участва в управлението на 26.

Основният им бизнес е свързан с автомобилни масла и акумулатори.

„Приста Ойл Холдинг“ в Русе се занимава с производство и разпространение на спирачни течности, антифризи, подобрители на масла и горива и пластмаси.

„Монбат“ АД в Монтана рециклира акумулаторен и оловен скраб, оловни сплави, полиетилен и полипропилен. Приходите й за 2018 година са над 287 милиона лева.

Фамилията им е свързана с винарска къща. Бизнесът им излиза и извън България.

Фондация „Братя Бобокови“ реставрира емблематични сгради, които са паметници на културата. Една от най-значимите е Нумизматичният музей в Русе, който трябва да стане най-големият в Европа.

Имената им се свързват с изложби на антики за няколко милиона лева, сред които стъклен рог на изобилието, монети, плочи както и много други.

Пиарът на братята отказа коментар, а вчера заяви, че заедно с екипите си Атанас и Пламен Бобокови оказват пълно съдействие на властите. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!