BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Клубът по кану-каяк в Русе ще получи средства за нови канута

Финансирането бе договорено на среща с министър Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със състезателката по кану-каяк Станилия Стаменова, с която обсъдиха казуса между нея и Българската федерация по Кану-Каяк. Това съобщиха от Министерството на младежта и спорта, информира 24 часа.

Министър Кралев пое ангажимент, че ще направи всичко възможно Станилия да продължи по най-добрия начин своята подготовка за Олимпийските игри в Токио и да получи предвидените за нея средства.

По време на срещата бе обсъдено състоянието на базата на Спортен Клуб по кану-каяк „Георги Демирев“ – Русе. Клубът ще получи средства от Министерството на младежта и спорта за закупуването на нови канута.

През следващата седмица спортният министър прие покана за посещение в Спортен Клуб по кану-каяк „Георги Демирев“ – Русе,

по време на което ще се запознае с условията, при които състезателите на клуба водят своята подготовка.

На срещата присъстваха и представители на Спортен Клуб по кану-каяк „Георги Демирев“ – Русе, председателят на клуб „Георги Демирев“ – Цвета Демирева, треньорът по кану-каяк Ева Пашева и състезателят Кристиан Душев.

По-късно Красен Кралев се срещна и с председателя на БФ по кану-каяк Николай Бухалов, с който обсъдиха развилата се ситуация и разногласията със състезателката Станилия Стаменова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!