BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Затварят Сарайския мост на 28 септември

Асансьорът на новия подлез при МГ „Баба Тонка“ от вчера е пуснат в експлоатация, съобщи зам.-кметът Магдалина Илиева.

Тя обясни, че решението да се затвори пешеходната пътека при спирката, което предизвика много голямо недоволство сред майки с колички и възрастни хора, е било по решение на Комисията за безопасност на движението. Според него при приемане на подлеза от приемателна комисия пътеката трябва да бъде преградена. Това обаче е станало няколко дни преди общината да получи и разрешението да пусне асансьора и така се е стигнало до временното неудобство, предава Русе Медиа.

От общината обявиха още два важни ремонта, които са свързани с движението по пътищата. На 28 септември ще бъде затворен Сарайският мост, а движението ще се осъществява по обходен маршрут по бул.“България“. Ремонтът е част от реконструкцията на бул. „Трети март“.

Предстои да бъзе затворен и пътният участък от кръстовището на „Джъмбо“ до с.Червена вода заради рехабилитацията на пътя Русе-Кубрат. Пътят ще се ремонтира в следващите два месеца, а автомобилите ще трябва да преминават по наскоро асфалтирания път Червена вода-Николово.

За ремонт ще бъде затворено и едното платно на ул.“Потсдам“. Ще бъде създадена временна организация на движение , като участъкът от южната страна на пътното платно от МОЛ Русе до кръстовището с ул. „Иван Ведър“ ще бъде стеснен и на платното ще бъде разположена строителна техника.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!