BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва драгирането на критични участъци по река Дунав

Става въпрос за удълбочаване на корабоплавателния път в района на остров Белене

Дейностите ще продължат около 10 дни, а очакванията са да бъдат издрагирани над 60 000 кубични метра.

Драгажните дейности се изпълняват съгласно договор между Министерството на транспорта, Изпълнителна агенция „Проучване и поддръжане на река Дунав“ /ИАППД/ и фирма-изпълнител.

Стойността му е около 7 000 000 лева, а очакванията са чрез драгирането да бъдат обезпечени габаритите на корабоплавателния път в критични за навигацията участъци и да се осигури устойчивост на плавателния канал, предаде Кис 13.

Припомняме, че от ИАППД работят по проект за закупуване на собствена мултифункционална драгажна техника, с която ще изпълнява ефективно своите ангажименти за поддръжка на фарватера в българския участък на река Дунав. За съжаление проектът се бави заради процедури по обжалване. От Агенцията се надяват до края на следващата година драгажната техника да бъде доставена и да започнат самостоятелно да извършват тази дейност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!