BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаните полицаи от Сливо поле рекетирали чужденци нощем

Тримата полицаи от Районното управление в Сливо поле са рекетирали на пътя и чуждестранни шофьори предимно нощем. Това стана ясно от думите на прокурора в съдебната зала днес в Русе по време на заседанието, на което се гледа мярката за неотклонение на задържаните за вземане на подкупи служители, пише Монитор

Окръжната прокуратура в Русе поиска и за тримата – Б. Б., Е. М. и Н. А., налагането на най-тежката мярка – „задържане под стража“. Двама от тях бяха арестувани на 6 януари т.г. вечерта при вземането на подкуп от 30 лева, докато са на смяна на пътя Русе – Силистра, а третият – след това.

Според прокуратурата има доказателства, че тримата са вземали подкупи от шофьори, направили нарушения, в периода от 2 август 2020 г. до 6 януари 2021 г. Полицаите знаели определени фрази на турски и румънски език и по този начин комуникирали с чуждестранните водачи, които не са имали никакъв начин да им противодействат. Сумите, които обикновено искали служителите, били от 20 до 50 лева, по-рядко – 180 – 200 евро. Полицейският им автомобил не е бил оборудван с камери.

В съдебната зала адвокат Борислав Българинов, който е защитник на Б.Б., посочи, че прокуратурата не е трябвало да разгласява случая в обществото, защото съществували христоматийни примери, когато в съда обвиненията не се доказвали. Той поиска на Б.Б. да бъде наложена по-лека мярка – „домашен арест“, заради чистото му съдебно минало. Освен това арестуваният страдал от хипертония, която трябвало да се следи в домашни условия. Съдията обаче не се съобрази с изтъкнатите мотиви и наложи на Б.Б постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. Адвокат Българинов каза, че ще обжалват.

Заседанието продължава с гледането на мерките на другите двама задържани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!