BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жителите на Русе – вече с по-бърз интернет до края на извънредното положение

Живот вкъщи – домовете ни се превърнаха в офиси и класни стаи, в тях работим и учим, забавляваме се, пътуваме виртуално, общуваме и виждаме близките си от дистанция чрез екрана на устройствата си. В рамките на един месец животът на всички ни се промени кардинално, а добрата интернет връзка придоби първостепенно значение, за да можем да се свързваме със света.

Добрата новина е, че до края на извънредното положение, клиентите на оптичен интернет от Виваком в Русе ще могат да ползват скорости до 500 Mbps за download без да плащат допълнително. Телекомът обяви, че увеличава скоростта за всичките си потребители на FiberNet автоматично, а Русе е един от 27-те града в страната, в които има изградена оптична мрежа.

Услугата носи огромни ползи за всички в условията на работа и обучение от вкъщи. Клиентите на по-ниски планове вероятно са усетили, че с обявяването на извънредното положение през март, скоростта на интернета у дома вече не е достатъчна за нуждите на цялото семейство.

Ако вашето домакинство е четиричленно, възрастните работят от вкъщи, а децата се  обучават дистанционно, ще имате нужда от интернет със скорост над 100 Mbps. Облачните платформи, които в момента се използват за дистанционното образование, изискват   висока скорост за качествено видео обучение в реално време, без насичане и губене на връзка. В същото време за  видеоконферентна връзка на родителите с техни колеги и обмяната на документи по мейл или в други платформи, също е необходима сигурна връзка. Когато сваляте или качвате файлове в облака, този трафик се приоритизира и всичко друго „страда“. Например, ако искате да качите видео с размер 1 GB и използвате цялата налична скорост това ще отнеме известно време, през което видеото и аудиото, които се изпращат към останалите участници в конферентния разговор, ще насича, защото няма да има достатъчно ресурс за нея. Ако обаче скоростта се увеличи двойно, този проблем автоматично изчезва.

Интернет връзката в момента е основен „съюзник“ и за запълване на свободното ни време, през което всички членове на семейството сърфират в мрежата, ползват социални медии,  гледат интерактивна телевизия в HD качество, слушат музика от стрийминг платформи или се забавляват с онлайн гейминг.  В обичайните дни преди COVID-19 домашното интернет потребление беше много по-малко и фокусирано предимно вечер или през уикенда, когато сме си вкъщи. А сега всичко се случва онлайн и едновременно.

Увеличаването на скоростта, което осигуряват от Виваком, става автоматично, без нужда потребителите да го заявяват или да предприемат някакви действия. Максимално достижимата скорост е за download при оптична интернет свързаност на физическо ниво между абоната и мрежата, като е възможно да варира. Важно условие за достигане на максималната възможна скорост е клиентското оборудване, крайните устройства и вида на физическа свързаност. За достигане на по-високите скорости, които Виваком осигурява в момента, има определени изисквания, които сa описани на сайта на компанията. Повече информация може да намерите на https://www.vivacom.bg/bg/fibernet

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!