BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Хубчев е имал лека хипертония и повишена кръвна захар

„Д-р Хубчев е имал лека хипертония и повишена кръвна захар.“

Това заяви д-р Христо Якимов, анестезиолог в УМБАЛ „Дева Мария“, на брифинг по повод кончината на д-р Хубчев.

„Уверявам ви, че неговото здравословно състояние, с изключение на една лека, коригирана постоянно и добре контролирана хипертония, и една повишена кръвна захар, която дори не може да се нарече диабет, защото тя се контролира с диета, друго заболяване този човек не е имал“, поясни д-р Якимов.

 „Буквално вирусът смля този човек за 48 часа. Изпробвали сме високопоточна назална канюла, неинвазивна вентилация в скафандър, всичко, каквото може да се направи, е доставено на секундата, за което – моите адмирации към нашия собственик. Единственото, което не сме пробвали, това е регенерона, който направиха на Тръмп“, уточни анестизиологът. 

 „Този човек беше изключително здрав“, добавя д-р Якимов.

Той тук в Бургас се е срещал единствено с колеги и с пациенти. Той живееше отсреща, знаете, че той е от Русе, разказа д-р Якимов.

В последните дни проф. Хубчев е бил поставен в така нар. седация. „Не беше контактен, не си каза довиждане с никой, дори със жена си“, заяви Семир Абумелих.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!