BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До края на март ще завърши изграждането на новата драга на ИАППД

По-голямата част от изграждането на съоръжението вече е приключила

В напреднала фаза е изграждането на специализирано плавателно средство за драгиране, което ще влезе в състава на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“. По-голямата част от изграждането на съоръжението вече е приключила и се очаква в края на месец март т.г. драгата да бъде завършена и доставена в Русе.

Припомняме, че специализираният плавателен съд е част от проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река  Дунав“. Изпълнител на проекта е  холандската фирма „Дамен шипиярд Горинхем“, а общата му  стойност е 6 100 000 лева без ДДС. 

Проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“ се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт и транспорт и транспортна инфраструктура“. Общата му стойност е  20 632 677,38 лв. В неговите рамки ще бъдат построени още понтон, шалан и маневрен кораб.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!