BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Допълнително трасе в Румъния ще облекчи трафика на Дунав мост

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев се срещна с префекта на окръг Гюргево Анета Матей.

По време на срещата двамата обсъдиха етапа на осъществяване на идеята за въвеждане в експлоатация на допълнително трасе, което ще бъде с шест ленти. Целта е по този начин да се облекчи максимално трафика по Дунав мост и да се намали престоя на автомобилите на гранично контролно-пропускателния пункт при Русе.

Припомняме, че към момента функционират 4 ленти за леки автомобили и 3 за товарни. След пускането на новото трасе капацитетът на пропускливост ще се увеличи с по три нови летни както за леките автомобили, така и за тежкотоварните. Това означава, че общият брой на функциониращите ленти на румънска територия ще бъде 13, съответно седем за преминаването на коли, микробуси и автобуси и шест за товарни автомобили. Очакванията са към момента новото трасе да заработи преди предстоящите Великденски празници.

За пореден път беше поставен и въпроса за необходимостта от изграждането на нов мост над река Дунав именно при Русе. За целта ще бъдат предприети всички възможни действия на различни нива за осигуряване на европейски средства за построяването на съоръжението. Ще продължи да се търси и подкрепа от страна на евродепутатите от двете държави.

Всички осъществени мерки от българска и румънска страна имат за цел да създадат удобство за гражданите при пътуванията им зад граница.

В срещата, която се реализира и чрез съдействието на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева участваха още директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе комисар Димитър Чорбаджиев, заместник-началникът на Митница Русе Венцислав Халаджов, както и техните колеги от румънска страна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!