BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Директорът на ОУ „Христо Смирненски”: Дори легналите полицай не смущават шофьорите

„Дори и тези легнали полицаи не смущават шофьорите. Тук се преминава с много висока скорост”.

Това каза Румяна Георгиева, директор на ОУ „Христо Смирненски” в квартал „Долапите“ по повод трагедията с 5-годишно дете, което бе прегазено от камион в русенския квартал днес по обед, предава NOVA.

В продължение на часове полицията издирваше шофьора, който избягал от местопроизшествието, задържаха го, но обвинение все още не му е повдигнато.

Припомняме ви, че момиченцето било оставено при баба си, докато родителите му са на работа. Двете излезли да разходят кучето по улицата пред къщата, когато камионът връхлетял върху тях. Съседи чули виковете за помощ.

Детето е загинало на място. Възрастната жена останала невредима, но в шок. А шофьорът дори не спрял. Няколко часа по-късно стана ясно, че зад волана е бил 76-годишен мъж. Открит е и камионът. Трагедията е станала на метри от училището. Хората от квартала разказаха, че шофьорите не зачитат ограниченията на скоростта, не се съобразявали и с това, че минават покрай учебно заведение.

„Дори и тези легнали полицаи не ги смущават. Тук се преминава с много висока скорост, разказа Румяна Георгиева, директор на ОУ „Христо Смирненски”.

Няма данни шофьорът на камиона да е употребил алкохол. Задържан е в полицията за 24 часа. От Окръжната прокуратура съобщиха за NOVA, че все още не му е повдигнато обвинение. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!