BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Диагностицираните с коронавирус в Дом „Възраждане“ остават 96

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за стари хораВъзраждане“ в Русе остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

Излекуваните обитатели от дома са 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 42-ма на 4-тия етаж на социалното заведение. Други осем обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

Пет обитатели от дома, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово, а други пет продължават да са на болнично лечение.

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!