BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дарение от компютърна техника получи „Еквилибриум“

Деца, младежи и социални работници от четири центъра за социални услуги, управлявани от сдружение „Еквилибриум“, получиха дарение – 12 обновени лаптопа с лицензиран софтуер 

В Центъра за работа с деца на улицата компютрите ще се ползват направо от децата, както и в Центъра за обществена подкрепа. В Розовата къща и в обединени детски услуги „Слънчо“ логопед и психолог ще използват специални програми за работа с децата с увреждания.

Директорката на Комплекса за социални услуги Светла Межри връчи благодарствени писма на дарителите от името на „Еквилибриум“. Още един лаптоп днес или утре отива при първокласника Коко и неговата майка, които са подкрепяни от „Еквилибриум“ да се справят самостоятелно с живота. Така Коко ще е готов да участва пълноценно в образователния процес, ако той мине онлайн или дистанционно.

„Искаме да дадем пример и на други компании – ако имат стара техника, но могат да я обновят и да я дарят – ще има смисъл от жестовете за деца и младежи в нужда“, казаха  от „ВИТТЕ Аутомотив“, които са дарители на лаптопите. 

Всички компютри са минали преглед, почистени и готови за употреба. Подготовката на системите и инсталацията на софтуера е направена от IT-специалистите на компанията. Още 9 преносими компютъра отиват в кризисния център на сдружение „Динамика“, които работят с жертви на насилие.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!