BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горя борова гора в село Кривня

През почивните дни екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 13 сигнала за произшествия и инциденти.

На 9 ноември противопожарните екипи са гасили запалвания в сухи треви и храсти в землището на гр. Борово; в района на гробищния парк в с. Могилино; местността „Кривуша“ в гр. Бяла; в землището на с. Ценово. Пожарите са потушени без материални загуби.

В следобедните часове в събота, екип на Първа РСПБЗН е пратен по сигнал за дим в района между кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ в Русе, на при обход на място информацията не се е потвърдила.

Вечерта, между 21:30 и 22:55 часа, служители от РСПБЗН-Ветово са пратени в село Тетово за гасене на горящ пластмасов контейнер за отпадъци.

Вчера пожарникарите отново се е наложило да гасят пожар в сухи треви и храсти в с. Ценово, като произшествието се е разпростряло на площ от около 1100 кв.м. и е ликвидирано без щети.
В 13:10 часа в неделя екипи от РСПБЗН-Ветово, Първа РСПБЗН-Русе и сектор СОД-Русе са участвали в гасенето на пожар в борова гора, в землището на  с. Кривня. Пожарът е потушен на площ около 30000 кв.м., като са нанесени щети на гората.

Между 15:00 и 16:50 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е ликвидирал пожар, възникнал в сухи треви и храсти в землището на с.Красен. Запалването е потушено площ около 2000 кв.м., без щети.

По-късно екип на РСПБЗН-Две могили е гасил пожар в сухи треви в землището на с. Бъзовец. Произшествието е ликвидирано без щети на площ от около 1 000 кв.м.

В 18:08 часа в регионалната дирекция на пожарната е постъпил сигнал за инцидент в имот в гр. Ветово. Там са изпратени служители от местната районна служба. Екипът е установил, че е възникнало  запушване на котелно, заради неправилно ползване на отоплителен уред. При инцидента не е имало пострадали хора.

Сигнал за пожар, възникнал в паднала суха листна маса в гр.Русе на ул.“Митрополит Григорий “ е вдигнал на крак екип на Втора РСПБЗН – Русе, вчера за времето от 15:00 часа до 16:50 часа. Произшествието е ликвидирано на площ от около 2 кв.м. без щети.

Тази нощ, за времето от 02:44 до 03:10 часа, служители от Първа РСПБЗН-Русе са гасили пожар, възникнал в отпадъци в метален контейнер, сухи треви и стари гуми около него, на бул. „България“ №158  в Русе. Запалването е потушено на площ от около 50 кв.м. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!